Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Презентація Екоенцикліки «Славен будь» у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії

У вівторок, 29 жовтня, відбулася офіційна презентація екологічної енцикліки Папи Римського Франциска на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Презентація папського документу про гідні стосунки людини і довкілля, як інтегральну частину християнського способу життя, відбулася в місті Дрогобичі, в приміщенні єпархіального управління. Участь у дійстві взяли Преосвященніший владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, голови практично всіх єпархіальних комісій, протопресвітери, прес-служба та священнослужителі єпархії. Всього близько 50 чоловік із рядів керівництва єпархії мали можливість послухати мову про надзвичайну важливість цієї фундаментальної праці Папи Франциска в царині екологічної культури християнина з уст референта у справах екології ієрея Дмитра Сенейка.

Опісля екореферент також розрекламував екологічні місії для порятунку створіння, які проводяться в межах єпархії з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології. Щодо їх проведення, а також щодо енцикліки Папи зав’язалася жвава дискусія, в якій лаконічними коментарями взяли участь єпархіальний єпископ-помічник та отці-декани.

На завершення презентації кожен учасник дійства отримав папську енцикліку в подарунок, як і рекламу екологічних місій для порятунку створіння, яку зокрема отці-декани зможуть передати своїм священикам у деканатах.

Сподіваємося на рясний врожай від засіяного папського екологічного зерна на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології