Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Новорічне звернення Генсека ООН: активність молоді вселяє надію

Своє новорічне послання Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш присвятив молодим людям, які активно виступають за соціальну справедливість, гендерну рівність, права людини і беруть участь в боротьбі зі зміною клімату.

«Ваше покоління знаходиться на передових позиціях, ваша діяльність – в центрі уваги. Ваш ентузіазм і ваша цілеспрямованість надихають мене, – говориться в заяві глави ООН. – Ви справедливо вимагаєте участі у формуванні майбутнього. Я солідарний з вами. Організація Об'єднаних Націй солідарна з вами, ООН – це ваша організація ».

У своєму зверненні Генсек нагадав про труднощі, з якими стикається міжнародне співтовариство: нерівність, поширення мови ворожнечі, війни і глобальне потепління. «Зміна клімату не тільки проблема довгострокового характеру – очевидно, що вона вже сьогодні становить небезпеку», – переконаний глава ООН. «Ми не можемо дозволити собі стати поколінням, яке діяло, поки на планеті вирувала пожежа», – додав він.

Генеральний секретар повідомив, що в 2020-му, в рік 75-річчя ООН, буде дано старт Десятиліття дій для виконання Цілей сталого розвитку – «дорожньої карти боротьби за справедливу глобалізацію». У реалізації цієї та інших ініціатив Антоніу Гутерріш покладає великі надії на молодь.

У цьому контексті глава ООН закликав молодих людей і далі «відкрито висловлювати свою думку». «Продовжуйте мислити масштабно, – сказав він. – Відкривайте нові горизонти. Будьте і далі наполегливі».

На закінчення Генеральний секретар побажав усім жителям планети миру і щастя у 2020 році.

Джерело: Новости ООН