Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Презентація енцикліки "Laudato Si" Папи Франциска для семінаристів Київської семінарії УГКЦ

19 травня 2020 року в рамках предмету "Біоетика та етика екології", яку викладає в Київській семінарії о. Ігор Гріщенко, на онлайн-лекцію був запрошений референт з питань екології Київської архієпархії о. Роман Романович. Метою цієї лекції було розповісти про діяльність Екологічного бюро та презентувати енцикліку "Laudato Si" Папи Франциска.

Протягом двох академічних годин екореферент розповів про ключові звернення Папи в енцикліці щодо діяльності людини та її негативний вплив, який ми відчуваємо щодня; про соціальну несправедливість, яка дозволяє багатим країнам експлуатувати бідні задля власної наживи, не звертаючи свою увагу на ті базові потреби, які відчувають люди тих країн.

Особливу увагу о. Роман зосередив на розділі, який говорить про екологічне виховання та духовність. Саме ця частина енцикліки має безпосереднє відношення до семінаристів, а незабаром майбутніх священників, які своєю діяльністю через Благовість Божого Слова зможуть привернути увагу людей до проблематики стосунку людина – довкілля, і розпочати чи продовжити формувати свідомість екологічного навернення.

На завершення була можливість дати запитання референту та спробувати спрогнозувати моделі майбутнього розвитку людства. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології