Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Програма по боротьбі з бідністю в Індонезії допомогла зменшити незаконну вирубку лісу

Влада Індонезії відзвітувала про 30%-е скорочення незаконної вирубки лісів і пов'язала це з програмою по боротьбі з бідністю.

У 2007 в країні запустили програму, в рамках якої найбіднішим жителям країни виплачуються гроші при дотриманні певних умов. Крім того, влада безкоштовно надає продовольство і медикаменти багатодітним сім'ям.

При цьому в іншому дослідженні влади зазначалося, що бідні верстви населення активно займаються незаконною вирубкою лісів для подальшого продажу. Так люди заробляють додаткові гроші і очищають землі для сільського господарства, щоб вирощувати худобу. На початку програми Індонезія займала третє місце в світі за площею тропічних лісів і мала найвищі темпи збезлісення, особливо в незайманих лісах.

Влада Індонезії відзначила, що програма боротьби з бідністю значно скоротила кількість людей, які займаються незаконною вирубкою.

Крім того дослідники з Національного університету Сінгапуру проаналізували супутникові дані, що показують щорічні втрати лісу, і дійшли висновку, що за цей час обсяг незаконних вирубок скоротився на 30%, причому цілі райони, де проживають люди з малою кількістю доходів, перестали вирубувати ліси навколо себе.

«Якщо покращення життя сім'ї також означає захист навколишнього середовища, то це велика перемога – можна відразу вирішити дві проблеми», – зазначив Джон Буш, економіст-еколог Інституту інновацій Землі в Сан-Франциско. На його думку, дослідники змогли надати докази того, що між програмою влади і скорочення вирубок є прямий зв'язок.

Джерело: mind