Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Молодь за чисте майбутнє

З ініціативи екореферента Івано-Франківської архієпархії о. Михайла Дзуля 19 вересня 2020 року, у Всесвітній день прибирання, учні Катехитичної школи «Дослідники віри» парафії Успіння Пресвятої Богородиці с. Крилос приєдналися до мільйонів активістів із близько 180 країн світу заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Активна молодь разом із дорослими визначили найбільш засмічені локації села і, засукавши рукава, прибрали відходи з навколишнього середовища. Свою працю активісти сконцентрували на прибиранні русла річки Лукви та території, прилеглої до спортивного майданчика. Завдяки організованій системі роздільного збору відходів у селі, сміття відразу ж було посортоване і скло, папір та ПЕТ-пляшки потраплять на вторинну переробку, а загальні відходи – на сміттєзвалище.

Даний захід окрім практичної цілі має і виховну мету, адже, прибравши сміття, молодь мала змогу порівняти стан Богом створеної природи з «доповненнями» людини і без них, а це в свою чергу, в комплексі з катехитичними науками, сприяє формуванню в них християнської відповідальність за навколишнє середовище.

Подяка небайдужим мешканцям села за особисту участь у акції а сільській голові за забезпечення мішками для сміття.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології