Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Стрийській єпархії свято української писемності та мови поєднали з уроками про відповідальність за створіння

З 5 по 13 листопада з нагоди Дня української писемності у Стрийській єпархії відбулася низка уроків на екологічну тематику за участю кількох сотень школярів різних вікових груп, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

5, 6 і 13 листопада відбулося загалом 6 уроків для дітей молодших класів у Стрийській загальноосвітній школі N10. Учителі цієї школи запросили о. Олега Кобеля, стрийського екореферента з презентацією власних еко-казок та лекцію про пошанування створіння. З такою ж метою 10 листопада його запросили до Журавнівського НВК вчителі рідної для нього школи. Тут відбулося 2 зустрічі в актовому залі для школярів кількох класів, не лише молодших, а й старших. 

Лейтмотивом всіх зустрічей була авторська еко-казка. Але, читаючи та обговорюючи героїв казки та сюжет, слухачі поступово усвідомлювали те, наскільки важливо не лише любити природу, а й примножувати її багатства, берегти первозданну красу і уникати екологічних гріхів.

Їжачок Гачок, собака Арчі, дівчинка Алінка, та інші герої дитячих еко-казок послужили для дітей наочним прикладом того, як можна бути маленьким героєм сьогодні, рятуючи Боже створіння від злих вчинків людини. Також о. Олег дав кілька екологічних порад дітям та дорослим, що допоможуть у збереженні численних Божих дарів, таких як повітря, вода, корисні копалини, тощо. "Вся земля, наш спільний дім" – лунало на кожній зустрічі. Саме збереження цієї землі такою, як її нам передав Господь, є першочерговим завданням майбутніх поколінь. І усвідомити це їм допомагає еко-казка.