Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Сортування сміття у селі Олександрівка, що на Херсонщині

Дивлячись на велику проблему забруднення сміттям навколишнього середовища, екореферент Одеського екзархату о. Дмитро Онуфрик у співпраці із місцевою школою провели, на закінчення навчального року, ряд екологічних акцій для привернення уваги до цієї важливої проблеми, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Екологічні акції включали в себе як теоретичну, так і практичну складову.

Олександрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів провела протягом цілого місяця багато заходів, присвячених темі екології. Завдяки чіткій позиції керівництва і вчителів навчального закладу, а також активній участі дітей, було проведено такі теоретично-практичні зайняття: пізнавально-розважальний квест "Червона книга України", еко-урок для 2 класу "Дай п’ять природі", екологічний паркан, озеленення території школи, «Якби тварини уміли говорити», а також безпосередня підготовка до створення майданчику із контейнерами для роздільного збору сміття.

Всі заходи були спрямовані на те, щоб найкраще висвітлити всі екологічні проблеми, які є в світі та в цій місцевості зокрема. Показати відповідальність кожного за екологічні проблеми, а також показати руйнівні наслідки різного роду сміття на рослинний та тваринний світ, а також негативний вплив на здоров’я самої людини.

А також метою цих заходів було бажання зробити конкретні кроки у вирішенні цієї проблеми, принаймні на локальному рівні. Тому, за ініціативи о. Дмитра Онуфрика, а також за матеріальної підтримки релігійної громади св. Архистратига Михаїла УГКЦ, було закладено майданчик із контейнерами для роздільного збору сміття.

Екореферент Одеського екзархату у своєму слові під час цієї події сказав, що здійснилася його мрія, тому що «ми маємо не лише захоплюватися красою навколишнього світу, але й робити конкретні кроки у догляді за земним раєм, який створив Премудрий Творець».

Отець Дмитро також розповів, що цей майданчик буде розширюватися, а також будуть різні інформативні банери і цікаві стенди.

На завершення, екореферент склав щиру подяку школі за їхню постійну працю у сфері екологічної просвіти, а дітям – за активну участь. Також він поділився власним домашнім досвідом сортування сміття і заохотив всіх до екологічного і відповідального способу життя для власного добра і прослави Щедрого і Доброго Небесного Творця.