Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

США офіційно повернулися до Паризької угоди щодо клімату

Сполучені Штати офіційно відновили участь у Паризькой угоді щодо захисту клімату.

Як повідомляє ООН, у п'ятницю, 19 лютого, США завершили процедуру повернення у число учасників укладеної у 2015 році міжнародного договору.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав цю подію "ключовим моментом" на шляху до стійкого захисту земного клімату. «Вітаємо кроки зроблені адміністрацією президента США Джо Байдена щодо поліпшення американської політики у сфері захисту клімату», - сказав він.

Джо Байден назвав повернення до Паризької угоди одним з найбільш нагальних завдань і запустив цей процес вже у перший день перебування на посаді президента 20 січня. 19 лютого закінчився 30-денний термін, встановлений для повернення у число учасників угоди.

США посідають друге місце у світі після Китаю щодо викиду "парникових газів" при значно меншому населенні. Президент США обіцяв зробити Америку однією з провідних країн у боротьбі проти глобального потепління. Щоб підкреслити серйозність своїх намірів, він призначив колишнього держсекретаря Джона Керрі спецпредставником Білого дому із захисту клімату.

Джон Керрі і Антоніу Гутерріш 19 лютого візьмуть участь у церемонії з нагоди повернення США в Паризьку угоду, яка має на меті обмежити глобальне потепління до рівня значно нижче двох градусів.

Джерело: EcoTown