Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

ВДМ 2023: вервиці з дерева та вторсировини під знаком солідарності

Відбулося представлення «офіційних» вервиць Всесвітнього Дня Молоді 2023 року. Молитовні засоби виготовлені в дусі уважності до людей з особливими потребами та дбання про наш спільний дім.

У Португалії триває приготування до Всесвітнього Дня Молоді, запланованого на 2023 рік. Організатори також звертають увагу на такий аспект, як збереження довкілля. Його взято до уваги, наприклад, у виготовленні одного з молитовних символів таких молодіжних зустрічей, яким є вервиця, що також відіграє важливу роль у духовності португальців.

У контексті наближення місяця травня, особливо присвяченого молитві до Пресвятої Богородиці, відбулася презентація «офіційних» коронок розарію наступного ВДМ, що були виготовлені з дотриманням критеріїв екологічності. Як повідомляє оргкомітет, вервиця виготовлена у трьох варіантах: дві спеціальної форми з дерева та пластмаси, що походить з вторсировини, та класична дерев’яна. У перших двох на великих зернятках у формі табличок різними мовами написано «ВДМ Лісабон 2023» та тему зустрічі «Марія підвелася і пустилася швидко в дорогу». Спільним для всіх трьох варіантів є хрестик, виготовлений у формі логотипу зустрічі.

Коронки виготовлені вручну на одній із фабрик у Фатімі. Для отримання необхідної пластмаси було перероблено приблизно 175 тисяч кришечок від пляшок. Також і упаковки виготовлені із переробленого картону, а написи на ньому зроблено шрифтом Брайля, щоб «ВДМ міг дійсно стати зустріччю всіх».

Вервиці надійдуть у продаж після 15 квітня. Натомість, на 1 травня португальська молодь збереться на онлайн-проказування Розарію. Разом із вервицями доступний також і посібник «Таємниць Розарію» із розважаннями, написаними в світлі теми наступного Всесвітнього Дня Молоді. У травні вони стануть доступними в інтернеті також і в аудіоверсії та мовою знаків.

Радимо почитати: Папа: подолання голоду пов’язане із захистом планети

«Подібно до Марії, що пустилася в дорогу до домівки Єлизавети, також і ми прямуємо до 2023 року. Разом з Марією несемо Ісуса, Який хоче через нас досягти багатьох людей. Ось чому молитва на вервиці є настільки важливою», – пише у вступі до роздумувань кардинал Мануел Клементе до Нашіменто, Патріарх Лісабона. «Молитва Розарію, – додає єпископ-помічник Амеріко Аґуяр, голова Фундації “ВДМ Лісабон 2023”, – є однією з характерних ознак Всесвітніх днів молоді. Тож ми хочемо запропонувати засіб, якій відзначається простотою, але промовистий з огляду на інклюзивність та сталість».

Джерело: Vatican News