Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологи розповіли, що найбільше забруднює повітря в містах України

Україна посідає п'яте місце серед європейських держав через смертність, пов'язану з екологією.

Найбільше екологію міст України забруднюють старі автомобілі, привезені з усього світу.

Про це заявила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко.

"Найбільший внесок у забруднення навколишнього середовища і в столиці, і в маленькому районному центрі вносять пересувні джерела – автомобілі. Їх кількість вже давно перевищує кількість населення", – зазначила Тимочко.

Експерти нагадують, що у Всесвітній організації охорони здоров'я Київ назвали однією з найбільш забруднених столиць світу, а Україну помістили на п'яте місце серед європейських держав через смертність, пов'язану з екологією.

При цьому екологи відзначають, що забруднення навколишнього середовища помилково пов'язують виключно з промисловістю.

"Саме підприємцям активісти і політики-популісти найчастіше висловлюють претензії і спекулюють на цій темі заради власних рейтингів. В Україні навіть виник термін – екологічний тероризм, спрямований на шантаж бізнесу. Хоча насправді компанії витрачають мільярди на екологічні модернізації, а до екології підприємств завжди прикута увага. Небезпека цього процесу в тому, що реальні екологічні проблеми залишаються без уваги. Екологи та активісти просто не звертають уваги на проблеми, які не приносять прибутку. Тим часом рівні небезпечних речовин у повітрі, зокрема Києва, стабільно в кілька разів перевищують норму", – йдеться в матеріалі.

Джерело: УНІАН