Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічна акція на теренах Київської Архиєпархії

15 жовтня 2021 року референт з питань екології Київської Архиєпархії о. Роман Романович взяв участь в акції з висадження дерев на території Національного університету біоресурсів і природокористування України, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Це дійство сприятиме збереженню навколишнього середовища й озелененню території університету. Під час акції священник мав можливість розповісти про діяльність екологічного бюро та презентував енцикліку папи Римського Франциска «Laudato Si».    Після заходу доцент кафедри лісівництва Левченко В’ячеслав провів для екореферента екскурсію ботанічним садом університету. Цей сад унікальний, адже в ньому є багато навчальних матеріалів як для студентів, так і для відвідувачів, навіть для малечі. На відкритій місцевості розташовані екокласи, лісова бібліотека, екологічна стежка. Відвідувачам пропонується багато ознайомлювальних матеріалів, які допоможуть  самотужки вивчати такі теми, як лісовий фонд, ділова деревина та інші.

На завершення зустрічі священник подякував за можливість бути співучасником цієї акції та запевнив, що в майбутньому плідна співпраця екологічного бюро з університетом сприятиме формуванню  спеціалістів та науковців, які допоможуть зробити нашу планету зеленою.