Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Що робить Україна для досягнення кліматичної нейтральності? У Дніпрі проходить економічний форум DEF'2021

Декарбонізація стала надзвичайною необхідністю у всьому світі. І Україна вже зробила важливий крок у цьому напрямку - затвердила оновлений Національний визначений внесок до Паризької угоди. Він допоможе пришвидшити модернізацію економіки країни та рухатися до амбітної кліматичної цілі – скоротити викиди парникових газів на 65 % до 2030 року.

Про це повідомив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко під час Дніпровського економічного форуму DEF'2021.

«Міндовкілля з іншими міністерствами та міжнародними партнерами працює над розробкою Плану з реалізації цілей другого НВВ. Він включатиме перелік ключових секторів, необхідних «зелених» трансформацій та заходів, що забезпечуватимуть модернізацію нашої економікидо 2030 року», - повідомив заступник Міністра.

Для цього, за його словами, Україна має розвивати фінансові та економічні інструменти для стимулювання реалізації заходів із декарбонізації та співпрацювати по її впровадженню на всіх рівнях. Це можуть бути інвестпрограми, гранти чи кошти державного бюджету.

Також, він окремо зупинився на перспективах водневої економіки. Уряд працює над розробкою Водневої стратегії України: «Згодом ми будемо мати комплексний план заходів з її виконання. Адже водень є одним із інструментів декарбонізації і кліматичної політики. І я сподіваюсь, що завдяки всім заходам Україна досягне кліматичної нейтральності до 2060 року».

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України