Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

У Тернопільсько-Зборівській Архієпархії заклали «Сади перемоги»

7 та 9 червня у Великоберезовицькому деканаті Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії відбувся екологічно-патріотичний захід «Сади перемоги», який став частиною Всеукраїнської безтермінової акції «Посади дерево миру». Ініціаторами та фундаторами цього широкомасштабного проєкту, який пройшов в усіх наших єпархіях та екзархатах, стало Бюро з питань екології УГКЦ.

Захід очолив декан Великоберезовицького деканату о. Євген Кобильник та місцевий референт з питань екології о. Василь Шафран. У селі Острів священнослужителі спільно із жителями Донеччини, Харківщини, Миколаївщини та вчителями школи на двох ділянках висадили 40 саджанців лісового горіха, сьогодні більш знаного як фундук. Після молитви та праці відбулося ще і тепле спілкування із жертвами війни про їхнє пережите, наболіле та сподівання.

Ця екологічна акція була скерована, насамперед, до вимушених переселенців, які стали жертвами російської агресії в Україні. Вони були безпосередніми очевидцями великих руйнувань, які торкнулися не тільки соціального, культурного, промислового чи інфраструктурного сектору нашої держави, а й екологічного. Ці люди бачили як разом із українським народом, нищиться й українська земля та все живе на ній. Тому акція «Сади перемоги» має стати пам’ятним закликом церкви до збереження Богом створеного світу та символами нашої стійкості й віри у перемогу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології