Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

День з думкою про Творця

Бюро УГКЦ з питань екології у Донецькому екзархаті, відгукнулось на заклик центрального офісу інституції, долучитися до проведення заходів під гаслом: «Від гармонії з Творцем до гармонії з собою, ближнім та природою».

Отець Михайло Неїжмак, референт Екобюро у Донецькому екзархаті, в суботу 6 вересня, провів одноденну тематичну зустріч із дітьми с. Балівка, на Дніпропетровщині, при парафії «Покрови Богородиці» УГКЦ. У зустрічі взяли участь близько 25-дітей з даного села і ВПО із півдня та сходу України, які зараз тимчасово проживають у населеному пункті.

Екологічний день розпочався спільною молитвою до Творця, а відтак, включав у себе важливі складові: екологічні ігри, вікторини, роздуми над місією людини у Божому світі.

На завершення діти у практичний спосіб виявили свою любов до Бога та світу, прибравши від сміття територію місцевого храму.

«Вважаю, що цим заходом ми вклали нову важливу цеглину у виховання дітей, їх культурного зростання та зміни мислення у розумінні свого місця у сотвореному Богом світі. З іншої сторони – це можливість активного відпочинку, інтеграція дітей із зони бойових дій та єдність із місцевими однолітками, вияв любові та піклування у час коли Україна повинна єднатися у спільній боротьбі задля перемоги» – наголосив о. Михайло.

Завершився день солодким частуванням та дитячим сміхом.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології