Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Названо ТОП бюджетних екоподарунків на Новий рік

Подарунки до Новорічних свят – чудова традиція. Існує безліч варіантів завжди актуальних подарунків від екокружок та теплих ковдр до ліхтариків та павербанків на сонячних батареях. Цього року дуже ціняться подарунки українських виробників, а також подарунки виготовлені власноруч.

Фахівці всеукраїнського молодіжного екоруху Let's do it Ukraine підготували ідеї екологічних та бюджетних подарунків. Вони зазначили, що важливою складовою будь-якого подарунку є екологічне пакування.

В першу чергу екоактивісти рекомендують відмовитись від зайвого пакування та звернутися до екологічних альтернатив, які можливо використати повторно.

«Шийте екоторбинки з вживаних матеріалів! Таке пакування стане гарним та практично цінним доповненням до вашого подарунка та радуватиме ваших близьких у повсякденному житті» - закликає молодь.

Також для екологічного та бюджетного пакування підійде звичайна мішковина або простий обгортковий папір. Закріпити це все можна мотузкою, або залишками пряжі та стрічки. Прикрасити ваше пакування можна гілочками ялини, шишками, горіхами, лавровим листом, паличками кориці або зірочками анісу.

Варто звернути увагу на гофрокартон: цей матеріал окрім екологічності та дешевизни має ще одну перевагу – він достатньо міцний для того, щоб відправляти подаруночки своїм близьким, що знаходяться за кордоном.

Серед новорічних екоподарунків свідомі українці виокремили низку найбільш оригінальних та актуальних.

Свічка. Корисний та як ніколи актуальний подарунок! При виготовленні віддайте перевагу воску, він набагато екологічніший за звичайний парафін. Існує два простих варіанти створення – скрутити свічку з вощини або розтопити віск та залити його у форму.

Масажна подушка. Такий подарунок має багато варіантів втілення своєї фантазії. Для реалізації ідеї необхідна тканина, голка, нитки та наповнення для подушки. Як варіант можна набити гречаним лушпинням, що, окрім екологічності, матиме заспокійливу дію. Подушку можна зшити самостійно та прикрасити ґудзиками, нитками, бісером, аплікацією тощо.

Вʼязані подарунки. «Наразі в тренді вʼязані речі. Ви можете так само звʼязати предмет одягу, аксесуар, або елемент декору для дому», – розповіли автори.

Вони підкреслили, що можна використовувати покупану пряжу, розпустити непотрібні вʼязані речі, або ж порізати на смужки старі футболки.

Святкова атмосфера, прикраси та подарунки можуть бути екологічними та не завдавати шкоди довкіллю.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології