Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Єврокомісія підтримує плани України у повоєнній «зеленій» відбудові та подальшому впровадженні Європейського зеленого курсу

Про це Виконавчий віцепрезидент ЄврокомісіїФранс Тіммерманс під час зустрічі запевнив Міністра Руслана Стрільця. Серед іншого вони обговорили: відновлення України за зеленими технологіями, European Green Deal, вплив війни на довкілля, допомогу ЄС у розвитку довкіллєвої сфери в Україні.

9 січня пан Тіммерманс побував у Києві, де мав продуктивні зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та іншими урядовцями.

Руслан Стрілець на зустрічі за участю Віцепрем'єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова розповів пану Тіммермансу про вплив війни на довкілля, виконання Україною Паризької угоди, відбудову української інфраструктури за «зеленими» технологіями. Окремо торкнулися ідеї «Green Grain Roads», яку Україна презентувала на #СОР27.

«Дійсно наразі для України та світу важливо налагодити швидке постачання зернових тим країнам, які від цього залежать. Але завдання Міндовкілля та ЄС у цьому контексті запобігти додатковому забрудненню довкілля. Тут одним зі шляхів вирішення може стати запуск глибоководного суднового ходу «Дунай – Чорне море», - Руслан Стрілець.

Пан Тіммерманс запевнив, що Єврокомісія стане активним учасником переговорів між Україною та Румунією у цьому питанні. Також він зауважив, що ЄС надає особливого значення документуванню російських злочинів на території України й готова підтримувати нас у цьому питанні.

«Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що 2023 рік має стати роком Перемоги над російським терором. Ми в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України не просто віримо у перемогу, а й робимо все необхідне для впровадження європейських екологічних стандартів. Радий, що сьогодні Київ завдяки професійності Збройних сил України, сил ППО та допомозі міжнародних партнерів приймає гостей. Дякую нашим міжнародним партнерам та особисто Франсу Тіммермансу за суттєву підтримку України в ці важкі часи. Вірю, що наша співпраця закладе фундамент для розвитку України за новими стандартами», - відзначив Руслан Стрілець.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України