Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

О. Михайло Деревенчук: «Нас багато і всі ми різні, але всіх нас єднає любов до Господа та Його творіння»

25 січня 2023 року, у часі Тижня молитов за єдність Христової Церкви, уже традиційно відбулася молитва й у Бучацькій єпархії. У ній мали можливість взяти участь християни різних конфесій міста Чортків: греко-католики, римо-католики, православні, протестанти. Цього року всі охочі зібрались у храмі Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ в м. Чорткові.

Міжконфесійний молебень очолив Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон (Петранюк) ПЦУ. У молебні також узяв участь голова комісії з питань екології Бучацької єпархії УГКЦ о. Михайло Деревенчук.

«Темою сьогоднішньої зустрічі є слова пророка Ісаї  «Чиніть добро, шукайте справедливості»», - констатував владика Тихон і запросив присутніх застановитися над тим, що саме є добром і як ним ділитися з ближніми. Цього, на переконання архієрея передусім нас вчить сам Христос у Євангелії.

У своєму молитовному зверненні в єктенії представник Бюро УГКЦ з питань екології о. Михайло Деревенчук наголосив на потребі переміни нашого споживацького стилю життя, а також потребі просити у Творця щоб він навчив нас відповідально використовувати ресурси, які Він дарував нам для спільного блага всіх людей та шанувати Його створіння, яке в теперішній час стогне і волає про допомогу.

Таким чином присутні особливо ревно молилися за збереження всього створіння Божого, яке теж страждає і зазнає руйнувань через брак єдності між християнами. Усі просили Отця Небесного, щоб дав нам той дар любові та милосердя до Господа й ближнього, що слугуватиме основою об’єднання всіх християн, відновлення миру та збереження природної спадщини.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології