Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Нижнівські ліцеїсти долучились до екосоціальної акції «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки»

8 лютого, напередодні свята Стрітення Господнього у Нижнівському ліцеї відбувся майстер-клас «Виготовлення стрітенської екосвічки», який провів референт Бюро УГКЦ з питань екології в Коломийській єпархії, о. Андрій Сем’янчук.

Захід був організований в рамках соціально-екологічної ініціативи «Зігрій убогого світлом стрітенської свічки», яка має за мету допомогти людям в кризових ситуаціях у синергії з турботою про наш спільний дім – природу.

Майстер-клас розпочався спільною молитвою всіх учасників, яку очолив душпастир, який також розповів присутнім про історію виникнення стрітенської свічки, її християнську символіку та значення.

Освячені на свято Стрітення Господнього екосвічки символізують самого Ісуса Христа – Світло правди, яке просвічує кожну людину. Молячись при запаленій стрітенській свічці, ми можемо відчути єдність з Богом та ближніми в Христовому тілі та більш дієво долати виклики сучасності.

   

Ввесь захід проходив у дружній атмосфері, де кожний учасник зміг виготовити та прикрасити екосвічку для себе та своїх рідних.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології