Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

Екологічні місії у Луцькому екзархаті

8 квітня, в Лазареву суботу, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті відбулася чергова Великопосна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку сотворіння».

В цей день екзархальний екореферент о. Ярослав Пелих з духовною місією відвідав парафію блаженного священномученика Василія Величковського м. Ковеля. Дана акція відбулася завдяки сприянню настоятеля даної парафії – о. Івана Дутки.

Екологічний захід розпочався Божественною Літургією за участю вірних вищезгаданої парафії. Після молитви о. Ярослав виголосив науку, в якій привернув увагу присутніх до екологічних проблем і викликів в часі війни, енергозбереження та ощадливого використання енергоносіїв у домі. Також було підняте питання завдання шкоди всьому живому через спалювання сухої трави і використання штучних квітів на могилах померлих в часі Великодніх свят.

Надалі усім присутнім з метою поглиблення відповідальності і бережливого ставлення до всього творіння Божого було роздано інформативні друковані матеріали. А для парафії екореферент залишив інформаційний банер «Проти вінків і штучних квітів на кладовищах» з описом шкідливості їх використання.

В кінці о. Іван подякував всім парафіян за присутність, також о. Ярославу, а в його особі усьому керівництву Екобюро УГКЦ за жертовне і потрібне служіння та проголошення Божого слова на захист усього творіння Божого і усвідомлення відповідальності за природне довкілля.

Добрим плодом цього дня і кульмінацією даної екологічної місії було висадження за участю священників і вірних на території даної парафії саджанців фундука в рамках акції «Посади дерево миру», яка стартувала ще в 2016 р. з ініціативи Екобюро та була підтримана Мінприроди України.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології