Актуальна тема

Меню

У Бучачі провели екологічні місії

30 листопада у школі №3, м. Бучач відбувся екологічний урок із учнями, який провів отець Михайло Деревенчук, референт Бюро УГКЦ з питань екології Бучацької єпархії. Під час цього уроку учні разом із вчителями мали можливість роздумувати над тим, хто є власником і господарем планети Земля. В часі уроку учні самотужки склали перелік прав і обов’язків, які має той, кому доручено піклуватись і охороняти Боже створіння.

З допомогою референта учні дізнались як можна через звичайні побутові дрібні справи долучитися до збереження природних ресурсів, виявляючи цим самим любов до Бога та ближнього.

На завершення уроку діти отримали буклети, які були розроблені і видані Бюро УГКЦ з питань екології. Роздавши школярам пам’ятні подарунки отець Михайло наголосив на тому, що урок про відповідальність за створіння не має завершального дзвінка, а щоденно триватиме в нашому житті і надалі, тому що постійно потрібно вчитись і поглиблювати знання про те, як піклуватись спільним Домом-Землею.

Окрім зустрічі в школі на запрошення о. Олега Гронського попередньо о. Михайло відвідав найстаріший храм м. Бучача – Покрови Пресвятої Богородиці, де провів екомісії.

Місії розпочалися чином вечірньої, яку очолив о. Олег. Після молитви парох представив парафіянам місіонера, який звернув увагу присутніх на проблематику енергоефективності та енергозбереження як свідчення живої віри в Бога Творця і Спасителя.

Також парафіяни мали змогу ознайомитися із змістом просвітницьких листівок про шкоду підпалів сухої рослинності, які допомагають вірним більш свідоміше ставитися до втручання в Боже створіння природу, що й так зараз страждає від рук агресора.

Референт висловив сподівання, що Бучач і надалі залишиться мальовничою перлиною Тернопільщини і його мешканці ще більше любитимуть та шануватимуть Богом дарований їм край.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології