Актуальна тема

Меню

Великопосна ініціатива 2024

«Боятись Хреста Христового – не вірити у Воскресіння» – Хресна дорога в Колізеї 2013

Цьогорічну Хресну дорогу в Колізеї, очолювану Вселенським Архієреєм, Папою Римським Франциском, можна по праву назвати цілісною. Про цю цілісність свідчить не стільки традиційна кількість стацій, скільки той факт, що під час роздумів говорилось про найбільш пекучі та важливі проблеми суспільства, як про наслідок браку автентичної віри в Христа, в якому все було створено, який страждав, помер та воскрес.

У роздумах, в особливий спосіб було розшифровано всю правду про реальний стан речей у суспільстві, який тісно пов'язаний з тим, що «людина в усіх часах вірила, що може зайняти місце Бога і сама, без відношення до Творця і Спасителя, може визначати що є добром, а що злом». Саме ця самовпевненість людини, її віра у власну всемогутність, спричиняються до того, що навкруги існує стільки зла, розрухи, нівелюються основні цінності, які стоять на сторожі людини та її гідності; іншими словами – все створіння Боже – природа здригається перед ненаситністю людського серця, яке віддало перевагу грошам, владі, витісняючи з життя віру в спасительну дію Хреста Христового.

Науки Хресної дороги 2013 розроблені на основі різних документів Католицької Церкви, щоб з найвищим авторитетом, переданим через апостолів, закликати усіх вірних до переосмислення християнської віри та її ефективного втілення в повсякденному житті.

Довідка: Цьогорічні медитації були підготовлені ліванською молоддю, під керівництвом Його Блаженства, кардинала Бехара Бутроса Раї.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на vatican.va